improvisació, soroll i nous sons

CRÒNICA FESTA PRESENTACIÓ 28/02

DIUMENGE 28 DE FEBRER 2010
LLOC: VERMELL

CRYSTAL PLUMAGE

Festa presentació (((gargall)))

Diumenge 28 de febrer, va tenir lloc la festa de presentació del (((gargall))) 2010 al seu lloc d’origen, el VERMELL de Manresa.
L’espai es va omplir de públic totalment predisposat a veure i escoltar el primer tast de propostes del que serà el festival d’aquest any.
Les actuacions van ser fidels als propòsits del festival. Tres degustacions de nivell provinents de l’escena berlinesa compaginada amb la local.
PATO (Berlín)
Artista català resident a Berlín. El músic treballa amb ordinador generant sons a temps real, amb diferents llenguatges de programació. El concert va girar envers l’aspecte físic del so, sovint buscant la incomoditat del públic, creant una atmosfera enrarida i a través del treball de la percepció per arribar als punts i de freqüències inquietants.
Ruben Patiño, artífex de PATO, va quedar gratament sorprès del projecte (((gargall)), així com del lloc on es porta a terme i la gran resposta de públic assistent, malgrat sigui una proposta minoritària.

CRYSTAL PLUMAGE (Berlín)
Proposta intensa, amb el duo berlinès d’origen americà i francès, a partir d’una bateria minimalista, una guitarra i tot tipus de pedals de modificació de senyals acústics.
El grup va utilitzar un generador de freqüències per crear un clima repetitiu que el mateix músic anava modulant, i el guitarra acompanyava de manera suau.
Un concert marcat per una ambientació introspectiva de clímax suau. Un gran luxe per a la presentació d’enguany, generant una molt bona recepció i acollida.

LES PILOTETES VERMELLES ATAQUEN DE 9 (Berga/Solsona)
L’última proposta, la més local, va oferir un concert d’electrocústica de quatre temps, emulant les composicions més clàssiques. Amb una idea musical del mateix component Xavi Guitó, van presentar el seu concert per piano i guitarra elèctrica, creant un paisatge sonor acompanyat de text, projeccions i una mínima posada en escena. Els músics van valorar molt positivament l’existència de festivals d’aquest tipus i reivindiquen més espais dirigits a l’escena més contemporània.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada