improvisació, soroll i nous sons

VALORACIÓ (((gargall))) 2010

Setge Cultural, associació organitzadora del (((gargall))), festival d’improvisació, soroll i nous sons, fa una valoració molt positiva de l’edició d’enguany. Cal destacar la gran afluència d’assitents, des del públic familiar fins a especialistes del món musical, que han vist satisfetes les seves expectatives amb una gran varietat i qualitat de propostes.
(((gargall))) 2010 ha apostat per la diversificació. Han estat dues setmanes intenses on s’han vist ampliats els horaris, els espais i les activitats. Com a novetats cal destacar el Laboratori Sonor al voltant del Circuit Bending. Durant tres jornades al Casino de Manresa, els col·lectius convidats han presentat i explicat els seus projectes. Un element molt positiu d’aquesta proposta ha estat el seu vessant més pedagògic: la interacció amb el públic ha permès que els assistents poguessin experimentar, crear i aprendre.
L’activitat més destacada del festival ha estat (((còlics))), ubicada al Convent de Sant Francesc, on una dotzena de concerts de risc han desafiat un públic expectant en un espai recuperat de la ciutat de Manresa. L’espai de reflexió també ha tingut cabuda al (((gargall))) 2010 amb la Paraula Interferida, col·loquis al voltant de l’experimentació musical. La gastronomia també ha estat protagonista d’aquesta edició amb el maridatge de cuina, música i vins. Els plats forts del festival s’han concentrat al seu punt neuràlgic: El Vermell, amb una vintena de concerts repartits amb dos intensos caps de setmana.
Els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny del Berguedà juntament amb l’equip periodístic del festival han fet un exhaustiu seguiment de tot el festival. Una mostra dels enregistraments audiovisuals ja es poden veure al bloc http://gargart.mifotoblog.com i a la pàgina web www.gargall.net

foto: (furguson) irene escudé

1 comentari: