improvisació, soroll i nous sons

11,12 i 13 de març

El 2on cap de setmana del festival (((gargall))) arriba carregat de potència i amb algunes sorpreses i novetats.
Si en principi i en cartell s’havien programat únicament les actuacions pel diumenge 13, l’oferta s’amplia i s’hi afegeix nou material per degustar encara més d’una excel·lent llista de propostes de primera línia.
LES NOVETATS:
Divendres amb HITABALDAÀS (jazz, rock experimental i música electrònica) i dissabte amb VERSATILE (Abstracció, senzillesa i profunditat). –adjuntem informació ampliada-.
LES PROPOSTES:
El gruix de (((gargall))) es presentarà diumenge, amb un llarg llistat de bandes que ja tenen el seu pes i referent. En destaquem NARWHAL, la banda formada pels barcelonins Cristian Subirà i Simon Williams, els quals han participat amb els principals festivals musicals catalans i espanyols, presentant un viatge totalment xamànic i ritual. Uns altres a destacar són els sevillans FIERA Alter ego fosc i amb violència post punk dels Pony Bravo. Les revistes especialitzades del món musical els titllen com el nou projecte dels quatre andalusos amb més talent del país. Tampoc es queda curta la proposta dels madrilenys ORNAMENTO Y DELITO, no es tracta d’un grup més ni un d'aquests grups moderns ni per a moderns. Són un banda de veritat, amb majúscules, d'aquells que no necessiten campanyes ni suports externs per llaurar una carrera i fer-se un nom.
En resum, vuit bandes pel segon cap de setmana gargallero. Vuit propostes que giren a l’entorn més musical i digerible que sorollístic. Això si, amb uns directes d’una gran energia, molta qualitat i elegància sublim.


divendres 11 març
01.00 h
El Vermell
HITABALDAÄS (Barcelona)
Jazz, rock experimental, música electrònica, ...
Buscant sempre l’apropament a un terreny visual, la formació persegueix crear ambients més propis del cinema que d’un gènere concret. Durant les seves actuacions utilitza sempre el suport visual com un element vertebrador més.



dissabte 12 març
01.00 h
El Vermell
VERSATILE (Barcelona)
Versatile és un projecte que reneix a Barcelona, Berlin i Londres, després d’una nova trobada dels seus components. Abstracció, senzillesa i profunditat es barregen per aconseguir un debut rodó, dramàtic i obscur.
www.myspace.com/versatilespace


diumenge 13 de març
18.00 h (puntualíssim)
10€
El Vermell


NARWHAL (Barcelona)
Narwhal és un indret musical on hi neix la possibilitat del xamanisme i de l’electrònica, de les guitarres posseïdes i dels paisatges obscurs.
Cristian Subirà (Summer Recreation Camp) i Simon Williams (Jahbitat) defineixen aquest projecte a partir d’una concorreguda escena de referents en què hi conflueixen des de Terry Riley fins a Four Tet passant per Les Aus i Brian Eno.
Més enllà de noms i denominacions, el cert és que la proposta de Narwhal ofereix un trànsit sonor sense fingir, purament tribal i descarnat, dibuixant racons coberts per la lluïssor d’una matinada inacabable i al mateix temps en les seves profunditats per un batec gairebé animal i primitiu. http://www.myspace.com/narwhalchants


KINOPLATZ (Cornella/Pallejà)
Kinoplatz barregen sons provinents del krautrock, l’electrònica primitiva i, també, les melodies pop-rock.
Tot amb una idea molt visual del grup i de la posada en escena.


FIERA (Sevilla)
Alter ego fosc i amb violència post punk dels sevillans Pony Bravo.
El nou projecte dels quatre andalusos amb més talent del país. Daniel, Pablo, Darío i Javi.
Vénen a fer molt de soroll i vénen a fer-ho amb qualsevol cosa que en faci. Amb un baix com a protagonista i director, s’acompanya d’una orquestra de trepants, aspiradors, plaques de xapa, tubs de PVC i tot tipus d’immundícia que es pugui colpejar.
http://www.myspace.com/fierafierafiera


ORNAMENTO Y DELITO (Madrid)
Amb prou feines tres anys, Ornamento y Delito s'han convertit en la millor frontissa imaginable per connectar la moguda madrilenya i els últims espernecs del post-punk.
No són un d'aquests grups moderns ni per a moderns. Són un grup de veritat, amb majúscules, d'aquells que no necessiten campanyes ni suports externs per llaurar una carrera i fer-se un nom.
Soroll, guitarres abrasives, ritmes marcials, punk d’extraradi, post-punk, rock radikal, post-moguda, iconoclàstia hispànica, parole, parole...
http://www.myspace.com/ ornamentoydelito


KIZA02 (Sant Feliu de Codines)
Ivan Gassó és KIZA02, creador de música electrònica experimental. Música inquieta que barreja sonoritats acústiques i electròniques.
L'acompanya en els directes els visuals de vj Helical, omplint tots els sentits de sensacions úniques.


FAMILEA MIRANDA (Xile/Barcelona)
Familea Miranda mantenen un compromís ètic i estètic amb les seves cançons ja que contenen una gran dinàmica interna, no saturen sota cap concepte, acumulant així una gran tensió. Capaços de generar capes d’atmosferes i patrons rítmicsen que el baix i la bateria son un mateix instrument.
http://www. myspace.com/famileamiranda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada