improvisació, soroll i nous sons

POST (((dijous))) 03/03/2011

(((dijous))) CONTUNDENT !!
Arrenca el Festival (((gargall))) apostant per l’ortodòxia experimental

El festival (((g))) va arribar puntual a les portes del Teatre Kursaal amb la primera producció pròpia de concert homenatge al músic i compositor manresà Mestres Quadreny, que va ser-hi present. Des del primer moment, va predominar clarament la improvisació i la performace: crema tel·lúrica catalana sota vigilància policial com a inici del concert i festival.
Sens dubte va ser un espectacle interactiu. El públic no només va haver de parar l’orella. Va ser protagonista i també intèrpret d’agudes i intel·ligents abstraccions conceptuals. La proposta del duet manresà Toia (Lluís Coll i Jordi Portabella) va anar molt més enllà d’un simple tribut musical al compositor citat. Van apostar clarament per la transgressió fent una relectura complexa i crítica en tots els sentits.
L’hora que va durar el concert no va deixar indiferent al nombrós públic. A la sortida es van sentir comentaris de tot tipus, especialment el de grata sorpresa i feina ben feta.

El Festival va seguir a partir de la mitja nit al restaurant Vermell, epicentre del (((gargall))). Allà es va poder gaudir de l’esplèndida i energètica ràfega de contundència rítmica del grup franco-italià L'Enfance Rouge.
Els seus tres components François R. Cambuzat (guitarra i veus), Chiara Locardi (baix i veus) i Jacopo Andreini, van deixar el públic clavat durant una hora i mitja inoblidable. Va ser una lliçó sensorial d’una ortodòxia salvatge que en tot moment transpirava el seu talent i experiència, que compta amb una trajectòria de més de mil vuit-cents directes.
El concert es va dividir amb dues parts. La primera amb guitarres i ritmes trenats i matemàtics, dominats per la mirada desafiant i moviments d'aire animal de Locardi i, una segona part, on es van oblidar de posar els peus a terra per fer-nos arribar a tocar el cel des de les nostres més profundes entranyes.

Fotos:
TOIA: David Munté ( EAD Berguedà)
L’ENFANCE ROUGE: Joan Villaplana ( EAD Berguedà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada