improvisació, soroll i nous sons

20 03

diumenge 20 de març 2011
18.00 h
preu: 5€
El Vermell

(((gargall))) cap de setmana DÒCIL !!!

Després de que la gira (((gargall))) s’hagi presentat a les comarques de la catalunya central, arriba el diumenge carregat de molt bones propostes i amb l’eix comú de la docilitat.
Com a novetat d’aquesta setmana hi trobem la gent de PLAY GROUND els quals s’encarregaran via streaming i en directe, de retransmetre a través de la pàgina http://www.gargall.net/ de tot el que estarà succeint al Vermell, grup a grup, i dins l’horari de sis de la tarda a una de la nit.
Per tant, aquest diumenge es podran veure nou grups del tot solubles, dirigits a un públic comprensible però gens escabellat. Es podrà escoltar propostes de músics de l’escena catalana i de molta qualitat com Orna, Gespa i Esperit!, però també projectes com Truna i des de Singapur Man Nation, oferiran un nou concepte de luthiers electrònics.

CAPITÁN (Barcelona)
http://www.myspace.com/loscapitan
Capitán, aventura paral·lela d’un Extraperlo i d’un Veracruz. Gust de guitarres afterpunk anys 80, so fosc amb tessitures pop.

CREMASTER
http://www.cremaster.info
Ferran Fages i Alfredo Costa Monteiro duo d'electro-acústica de música improvisada. Saben passar del silenci no real al soroll absolut. Són la versió punk-rock del duo Rowe-Nakamura. És un enfocament directe, cru i físic del so.


GESPA (Barcelona)
http://www.myspace.com/gespa
Del desequilibri que crea la dualitat entre les ganes absolutes d'anar-se'n i les de quedar-se, neix Gespa, un trànsit entre la ciutat i el món rural melancòlic creat per Gerard Alegre Dòria.

SPERIT! (Montseny)
http://www.myspace.com/maumusicca
Esperit! És un dels noms dels varis projectes de Dalmau Boada, la meitat de Les Aus.
Weird folk, atmosferes lisèrgiques, puntejos suaus de corda, tot amanit amb una bona dosi d’improvisació i la seva veu com a regal final.

ORNA (Banyoles)
http://www.myspace.com/ornamusic
Amb la pròpia veu, un sampler rítmic carregat de sons de tota mena, un sintetitzador i els seus músics col·laboradors, Orna proposa un viatge fins allà on es troben la cançó d'autor i la música electrònica i experimental. Unint els seus sons, les harmonies i baixos digitals, i els instruments acústics i orgànics, aconsegueixen una sonoritat gairebé atemporal en els seus concerts: la millor sonoritat per acompanyar les seves lletres.


TRUNA+ONE MAN NATION (València/Singapur)
http://www.myspace.com/eltruenotuna

Andrés Blasco és un luthier electrònic. Es centra en la composició d'un llenguatge sonor i musical particular, fruit de l'experimentació total a partir d'instruments clàssics, sampler i instruments inventats.

ONE MAN NATION (Singapur)
http://www.onemannation.com
http://www.myspace.com/ornamusic

Marc Chia, aka One Man Nation, és un músic electrònic experimental de Singapur amb un gran coneixement de nous mitjans i art sonor. Divideix el seu temps entre Europa i Àsia desenvolupant el projecte The Future Sounds Of Folk en col·laboració amb Steim (Amsterdam) i codirigeix l'espai d'art experimental The UnifiedField.
Actualment, després d’una trobada atzarosa a València amb l’artista Truna, desenvolupen una simbiosi musical catàrtica.

SNORKEL QUINTET
(Argentina/Colòmbia/Mèxic/Veneçuela/Barcelona)
http://www.myspace.com/snorkelquintet
Snorkel Quintet és un formació experimental de petjada electroacústica i perfil d'ambient. En definitiva avantguarda condensada en peces on l'originalitat dels sons no deixen indiferents, els elements electrònics, la percussió processada, les veus, els teclats, les bateries, les guitarres i els violins conviuen perfectament. Soroll i jam, però també J.S Bach i Nirvana.

EVOL (Barcelona)
http://www.vivapunani.org

Roc Jiménez de Cisneros oferirà una sessióde DJ i - incorporat a darrera hora - Carles López tancarà la nit ambuna actuació a la Reactable, l'instrument multitàctil inventat aBarcelona que han popularitzat artistes com Björk.Evol és el fruit de la investigació que realitza l'artista Roc Jiménez de Cisneros sobre la música en àrees com les matemàtiques o la física donant lloc a un discurs on col·lisionen plantejaments estructurals propers a la geometria fractal, conceptes manllevats de la teoria quàntica i elements de la cultura rave: els icònics glowsticks, botzines de gas, línies de baix elàstiques o sintetitzadors impossibles. Una aproximació tan radical com lúdica a la composició algorítmica.

P­_UNA (Barcelona)
http://www.myspace.com/pinaprodukt
P_NA és un projecte musical on la improvisació i la recerca de l'error intencionat són el principal motor creatiu. La música de P_NA és, en certa manera, bipolar i extremista: blanc o negre, no hi ha lloc per matisos en gris. Abusant de tot tipus de màquines, tant analògiques com digitals, les composicions comencen amb uns quants ajustaments aleatoris i simplement, es deixa a les màquines en acció. Només el criteri de P_NA intervé a l'hora de decidir si el resultat val la pena. La màquina es converteix en part activa del procés creatiu. El resultat final en general minimalista i repetitiu, en ocasions ballable, de vegades hipnòtic, vampiritza i recicla tot tipus d'estils existents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada