improvisació, soroll i nous sons

dijous 3 de març 2011



KURSAAL (MANRESA) – 21:00 h. – 10 €


TOIA REINTERPRETA MESTRES QUADRENY



La primera producció pròpia del Festival ret homenatge a l'oblidat compositor Josep Maria Mestres Quadreny, nascut l'any 1929 a Manresa. Mestres Quadreny des dels seus inicis sempre s'ha interessat per la música experimental mostrant un permanent esperit d'evolució i renovació. Al mateix temps també destaca per la incorporació de noves tècniques tant pel què fa a la pròpia composició com en l'ús dels instruments, tal i com ho demostren, per exemple, les obres interpretades únicament pel públic (Self Service). Amb aquest tret de sortida, la formació manresana Toia, reinterpreta i versiona el llegat del compositor, en una actuació única i irrepetible a la Sala Petita del teatre Kursaal. Toia el formen Lluís Coll (corneta, teclat, samplers ialtres) i Jordi Portabella (baix, trompa, jack, veus i altres).





EL VERMELL (MANRESA) – 00:00 h.

L’ENFANCE ROUGE (França/Itàlia)


La banda de François Cambuzat porta més de 15 anys donant lliçons d'actitud i coherència avant-rock, amb més de 1.800 concerts per tot el món. Una llarga trajectòria, sense fronteres ni geogràfiques ni artístiques, però amb un fort interès pels llocs i pel que encara és possible. L’Enfance Rouge és un trio francoitalià més semblant al terrorisme intel·lectual que es pot fer en el món musical, tot i que també saben sonar melòdics i melancòlics.
Una sonoritat abrusadora, de dadà electrocutat pels corrents del hardcore que porta des de 1995 reinventant els contorns del rock i provocant adhesions tan significatives com la del mateix Thurston Moore. Guerrilla musical per a esperits revoltats.
François Cambuzat porta molts anys sacsejant territoris endormiscats i alliberant fluxos de resistència sonora i política, tant a través dels seus treballs en solitari com de projectes com Putan Club (una cèl·lula d’activisme artístic connectada directament amb la revolució situacionista) o L’Enfance Rouge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada