improvisació, soroll i nous sons

Crònica 20/03

Diumenge 20/03/2011
El Vermell
Manresa
El tercer cap de setmana del Festival d’improvisació, sorolls i nous sons (((gargall))) , s’ha culminat amb la gira que va apropar TOIA i NO PARFUM a les comarques veïnes del berguedà, solsonès i osona, amb un resultat molt satisfactori, on un públic receptiu i obert, però també sorprès, es deixava seduir i impactar per les atmosferes i viatges obscurs dels berguedans NO PARFUM i no perdien detall de les improvisacions i espectacle dels manresans TOIA.
Per altra banda el festival continuava, per tercer diumenge al seu epicentre, el Vermell de Manresa, on es suggeria la possibilitat d’escoltar en directe a nou bandes espectaculars i a la vegada seguir-ho per internet mitjançant la connexió streaming que s’oferia a través de la pàgina de http://www.gargall.net/ i gràcies a l’empresa PLAYGROUND, fet que va permetre que durant tota la nit, centenars d’internautes provinents de tot el món seguissin el festival, les bandes i el sorollisme.
Al Vermell, el públic va oscil·lar les dues-centes persones, que van entrar i sortir depenent de la banda, fet que demostra que cada vegada hi ha més coneixença i cultura dels soroll a la catalunya central. Aplaudint a les bandes que van deixar un nivell altíssim a la proposta de diumenge tarda-nit.
La música bipolar de P_UNA va començar a escalfar l’espai amb la sessió d’electrònica de colors blanc i negre, a la recerca de l’error intencionat. En breu va ser el torn de la proposta del valencià Andrés Blasco de TRUNA que juntament amb ONE MAN NATION de Singapur, van oferir un directe espectacular, no tan sols sonorament sinó també transgredint i aportant dalt l’escenari una fabulosa demostració performàntica i passional. Andrés Blanco, explicava la seva trajectòria de més de vint-i-cinc anys dins del món musical, provinent de l’escena punk i dirigint tota la seva passió cap a la faceta de l’experimentació. En aquesta ocasió complementava la proposta i únicament de manera puntual, amb un altre personatge irreverent, que és Marc Chia el component de ONE MAN NATION, muntatge conjunt que els portarà de gira per tot europa durant tot aquest mes. Per tant, va ser una proposta delicatessen i especial que ha marcat i deixat empremta.
ORNA va representar el canvi musical de la tarda, que tancava el cicle de tractament del so i passava a la part més musical. El de Banyoles ens va oferir noves cançons amb força i amb l'actitud seva que el caracteritza. Veu, caixa de ritmes, sintetitzador, teclat i tambor acompanyaven unes lletres que canalitzen els pensaments d'Orna sobre el món actual i el seu entorn més pròxim.
El grup CAPITAN va presentar gairebé en exclusiva el seu pop fosc i melòdic. La banda, que està formada per components dels veterans EXTRAPERLO i VERACRUZ , presentarà en breu possiblement la nova proposta als grans festivals del país.
Va tancar la nit davant una gran expectació ESPERIT!, el qual és el nou projecte en solitari de Dalmau Boada, component de la banda LES AUS. El músic, convertit en home orquestra, tocava a la vegada i mitjançant loops, la bateria, la guitarra, els teclats i els aparells sintetitzadors, formant atmosferes lisèrgiques que recordaven a bandes sonores de grups dels setanta, com Pink floyd o the doors, passats per una batedora i amb accés clar i català.


Fotografies:
EAD Berguedà
grup: Andrés Blasco de TRUNA Foto: Gerard Barnaus
grup: ORNA Foto: Carla font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada